De Rietkamp – praktijk voor psychische hulpverlening

Werkwijze

Voor het maken van een afspraak kunt u zelf contact opnemen met De Rietkamp. Bij voorkeur telefonisch maar ook mailen is mogelijk. U wordt dan geholpen door een van onze secretaresses. Zij zullen, naast het plannen van de eerste afspraak, enige algemene gegevens navragen en uitleg geven over een aantal praktische zaken.

Screeningsgesprek

De eerste afspraak is een screeningsgesprek met een van de klinisch psychologen, afhankelijk van uw woonplaats of de locatie van uw voorkeur. Dit gesprek, dat maximaal een half uur duurt, zal naast het uitdiepen van de klachten en problemen bestaan uit het bespreken van de mogelijkheden die De Rietkamp kan bieden. Met andere woorden: samen wordt bekeken wat er aan de hand is, hoe dit het beste omschreven kan worden en welke behandelvorm het meest geschikt is om in te zetten. Meestal is dit een psychologisch behandeltraject, soms wordt in overleg besloten dat een psychologisch onderzoek het meest passende advies is. Aan het einde van het gesprek wordt er een termijn afgesproken waarop er contact wordt opgenomen om het vervolgtraject in te zetten. Ook kan het voorkomen dat behandeling bij De Rietkamp (nog) niet aan de orde blijkt te zijn. U wordt dan met een passend advies terugverwezen naar de huisarts.

Verwijsbrief

Let op: Om voor vergoede zorg in aanmerking te komen is een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts noodzakelijk. Deze dient u mee te nemen op de eerste afspraak.

Afzeggen

Bij afzeggen binnen 24 uur voor een afspraak, of voor het zonder afzegging niet op een afspraak verschijnen, ontvangt u een nota van €60 per te laat/niet afgezegde sessie. Ook het verzetten van afspraken dient minimaal 24 uur voor de geplande afspraak te geschieden om kosten te voorkomen. Afzeggen kan – ook in het weekend – telefonisch of via e-mail.